Wat doen wij

Met het zelf organiseren van activiteiten en het ondersteunen en faciliteren van Leerdamse organisaties, instellingen, bedrijven, scholen en kerken die zich inzetten voor één of meerdere Millenniumdoelen probeert Team2015 Leerdam om:

– een bijdrage te leveren aan het bereiken van de Millenniumdoelen
– bewustwording te creëren bij de inwoners van de gemeente Leerdam
– de inwoners van Leerdam te motiveren om zelf in actie te komen

Samenwerking
– Team2015 is opgezet als burgerinitiatief met brede steun vanuit de Gemeente Leerdam. Vandaag de dag werkt het team nog steeds nauw samen met de Gemeente Leerdam.
– Team2015 staat voor een nauwe samenwerking met andere lokale organisaties, instellingen, scholen en kerken. Zo faciliteren en ondersteunen we lokale initiatieven die in lijn liggen met de gestelde Millenniumdoelen.
– Daarnaast werken we aan betrokkenheid van het Leerdamse bedrijfsleven. Door hun onder andere te faciliteren en ondersteunen bij het maken van ‘Millenniumdoel’ relevante keuzes.

Communicatie
– Team2015 maakt gebruik van de wekelijkse gemeentepagina in het Kontakt en biedt zoveel mogelijk berichten aan de plaatselijke huis-aan-huis bladen aan.
– Team2015 heeft een eigen website en is actief op Twitter en Facebook.

Zo brengt het Team2015 actieve Leerdammers samen.

Wat hebben we al bereik

2017: Leerdam uitgeroepen tot Fairtrade gemeente.
2014: Leerdam uitgeroepen tot meest inspirerende millennium gemeente van Nederland.
2013: Op warme truiendag 2013 (17 januari) is Team 2015 door toenmalig burgemeester Molkenboer geïnstalleerd. Sindsdien is flink vooruitgang geboekt ten aanzien van de betrokkenheid van de Leerdamse samenleving.
2007: Leerdam krijgt de status van Millennium Gemeente.